Mig og mit udstyr

Jeg er en 34-årig kvinde, der bor på Sjælland sammen med min kæreste og vores katte. Vi har begge foto som hobby, og det var også sådan, vi lærte hinanden at kende.
Vi er endda så heldige, at vi begge bruger et Canon EOS kamera, hvilket betyder, at vi kan dele objektiver. Længe har det været en større fordel for mig end ham, da han har haft en del flere objektiver, end jeg har, men jeg er efterhånden kommet efter det og har en lille samling, der også indeholder et enkelt, som han ikke har.

Jeg ejer selv et Canon EOS 50D kamera. De objektiver, jeg primært bruger, er min egen Canon EF 100 mm. f/2.8 macro usm, min Canon EF 50mm f/1.4 og Christians Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS usm. Langt de fleste billeder herinde vil være taget med de tre objektiver. Jeg foretrækker lysstærke objektiver, og er rigtig glad for at lege med blænden, når jeg tager billeder.

I slutningen af 2013 købte jeg en Canon EF 70-200 f/4 IS usm, som jeg er ved at lære at kende. Jeg manglede et zoomobjektiv, for jeg har måttet nøjes med min 100 mm med fast optik, når vi f.eks. har været i zoologisk have og den slags, da Christian bruger sin egen 70-200 mm, så det var længe mit ønske at få et zoomobjektiv selv. Jeg glæder mig til at komme ud og få brugt det mere, og I vil forhåbentlig kunne se nogle af resultaterne her på siden.

Derudover har jeg en Canon Speedlite 580 EX II flash, hvilket er helt uundværligt, når man tager makrobilleder. Og det giver meget bedre billeder, når der er brug for kunstigt lys. Pga. den større overflade og muligheden for at bounce flashen mod f.eks. en væg i stedet for at skyde det direkte mod motivet, giver det et blødere lys end den indbyggede flash i kameraet.

De fleste af mine billeder er taget med mit gamle Canon EOS 400D, som var mit første spejlreflekskamera. Det har jeg været rigtig glad for. Nogle billeder er taget med Canon EOS 50D, som var Christians kamera, til han købte sit Canon EOS 7D. Nu har jeg købt det, og det er jo helt fantastisk! Ikke kun fordi det har en bedre ydeevne på ISO og kan komme højere op der og kameraets andre lækre features, men også pga. den store skærm. Det gør bare en kæmpe forskel, når man tager billeder. Og jeg har været glad for det længe. Har fået lov at lege lidt med det i den tid, jeg har kendt Christian, så jeg kender det heldigvis ret godt efterhånden. Så jeg skal ikke til at lære det at kende helt fra bunden.

Christian har også et vidvinkelobjektiv, jeg har mulighed for at låne, men det har jeg endnu ikke kastet mig så meget ud i, da mit behov indtil videre er dækket af 17-55'eren, 50'eren og 100'eren, og nu også min 70-200 mm.